Waarom onderhoud van auto’s zo belangrijk is?

Het is van groot belang dat uw auto, bestelwagen of vrachtwagen regelmatig wordt onderhouden. Zonder regelmatige onderhoudsbeurten neemt de rij-eigenschappen van uw voertuigen af en op de lange duur kan dit u veel geld en zelfs uw leven kosten!

Een slecht onderhouden voertuig, of een voertuig waaraan geen geld is besteed, kan in de toekomst leiden tot grote reparatiekosten of tot gevaren tijdens het rijden. Banden, zichtbaarheid en ophanging kunnen allemaal invloed hebben op hoe uw voertuig zich op de weg gedraagt.

Wat is jouw leven waard?

Je zou je voertuig als een investering moeten zien. Geld uitgeven tijdens service-intervallen en het controleren van artikelen kan een hogere herverkoopwaarde betekenen. Behalve dat het u op lange termijn geld bespaart, kan het uw leven redden! Door elke week de eenvoudige dingen in uw auto te controleren, zorgt u ervoor dat deze tot het einde vol is. Mocht u nu net zelf willen of kunnen sleutelen? Dan bieden de monteurs van Autogarage in Emmeloord in graag de hulp. De simpele dingen kunnen later tot een ongeluk leiden.

Essentiƫle tips

-Ga altijd shoppen voor auto onderhoud en onderdelen. Koop een handleiding en doe de eenvoudige stukjes thuis. Onthoud als je het niet zeker weet, probeer het niet. Raadpleeg een professional!

-Service uw auto op gezette tijden is goed besteed geld. Een servicegeschiedenis voor uw voertuig is later een lust voor een koper en krijgt u meer als u verkoopt.

-Controleer de lichten, banden en ruitenwissers regelmatig. Eenvoudig, maar het kan helpen om ongelukken te voorkomen. Lage bandenloopvlakken verminderen je grip en de politie kan dit op de weg afdwingen! Ruitenwisserbladen en -lichten helpen u te zien, dus spreek voor zichzelf.

– Controleer de olie regelmatig. Door de motor schoon te houden, verlaagt u de uitstoot en raakt u door de apk zonder de hoge reparatiekosten.

– Houd een oogje op je voorruit. Houd het schoon en laat stenen chips snel sorteren! Een niet-gerepareerde voorruit is illegaal, een MOT-uitval en, in moderne auto’s, maakt de voorruit deel uit van de structurele integriteit van het voertuig.

Mocht je zelf geen autoonderhoud willen verrichten? Dan is Autogarage Emmeloord u graag de helpende hand