Maakt uw auto een vreemd geluid?

Een uitlaat van een blauwe auto dat geluid maakt

Heb je je auto gestart en het klonk net even anders? Is het auto geluid niet wat het moet zijn? Liep het een beetje anders? Is het eerder soepel verlopen?

Als autobezitter weet u uw auto en hoe deze normaal gesproken klinkt en presteert als deze gezond en in topvorm is. Dit auto geluid kan echter frustrerend zijn wanneer u de auto meeneemt naar de autoreparatiewerkplaats en ze kunnen “niets verkeerds vinden met de auto wat dit geluid veroorzaakt”.

Het is altijd beter om een probleem op te vangen voordat het zich materialiseert tot iets substantieelers en catastrofers (en duurder). De eenvoudige oplossing is het vinden van een autoreparatiewerkplaats met een computer-diagnosesysteem, samen met de ervaring om het systeem effectief te laten werken.

Over computerdiagnostiek voor een auto

De voertuigen van vandaag hebben complexe elektronica en boordcomputers. Diagnose en het oplossen van een probleem met een auto vereist meer dan alleen wat ervaring en een sleutel. Computer diagnostiek zal precies het exacte probleem lokaliseren en symptomen diagnosticeren, inclusief …
• Controleer of het motorlampje brandt ( dit kan auto lekkage zijn )
• Slecht brandstofverbruik
• Voertuig heeft een emissietest mislukt
• Motor aarzelt of struikelt
• Verlies van normaal motorvermogen
• Motorcranks maar start niet
• De motor slaat af
• Engine Misfire
• Cilinderfout
• Waarschuwingslampje (s) aan

Waarom Computer Diagnostics echt belangrijk is

Auto-reparatiewinkels die proberen een probleem te vinden en op te lossen in de auto van vandaag zonder een diagnostisch systeem, besteden talloze uren aan het doornemen van de auto en handleidingen, proberen het probleem te simuleren, identificeren en diagnosticeren.

Dit verhoogt de arbeidskosten aanzienlijk, en de reparatiewerkplaats weet echt niet of ze het grootste probleem of alleen een symptoom aan het oplossen zijn. Dit is waar een computer diagnostisch systeem echt nuttig is, omdat het helpt om alle problemen en symptomen te identificeren, en vervolgens deskundig gebruik van het systeem, kan een bekwame autoreparatie technicus het echte probleem isoleren.

Alleen het verhelpen van symptomen creëert een situatie voor de autobezitter om terug te moeten blijven gaan naar de autoreparatiewerkplaats om hetzelfde probleem steeds opnieuw aan te pakken. Dankzij de computerdiagnose kan de ervaren autoreparatiezaak snel het grootste probleem opsporen en één keer repareren. Dit bespaart de autobezitter talloze tijd en veel geld, en vermijdt pech onderweg.

-Zorg ervoor dat de Automonteur gecertificeerd is.
Alleen al het hebben van een computerdiagnosesysteem betekent niet dat de autoreparatiewerkplaats weet hoe het effectief moet worden gebruikt. De technici die het systeem gebruiken, moeten gecertificeerd en up-to-date zijn over hun permanente educatie om het systeem te gebruiken. Het is een zeer gecompliceerd systeem en het vergt veel kwalificaties en ervaring om het correct te gebruiken.